Bästa sätten till Prag från flygplatsen

De snabbaste och de billigaste alternativen för att ta dig till centrum.

Vill du åka från Prags flygplats till centrum på bästa sätt? I denna artikel hittar du både de bästa och de billigaste sätten att ta dig till centrala Prag från Prags flygplats.
Med Kollektivtrafik från flygplatsen till Prags centrum
Det finns flera olika former av kollektivtrafik att ta till centrum. Det vanligaste är att du antingen åker lokalbuss och sedan byter till tåg, eller att du tar en shuttlebuss. Lokalbussen är billigare och tar lite längre tid, medan shuttlebussen går snabbare, men är lite dyrare.
Billigaste sättet till centrum: Lokalbuss
En enkelbiljett som är giltig i 90 minuter kostar cirka 40 koruna, lite under 20 kronor. Du kan även köpa en 24-timmarsbiljett för runt 120 koruna, ca 60 kronor, och använda den för att ta dig runt i staden under ett helt dygn. Biljetter kan köpas i automater på bland annat flygplatsen och på alla tunnelbanestationer.
Buss 100 till Metro B
Om ditt hotell ligger intill tunnelbanelinje B (den gula linjen) så är det smidigaste sättet att ta buss 100. Stig av på hållplatsen Zlicin och ta tunnelbanans gula linje härifrån. Till Zlicin tar det cirka 20 minuter från flygplatsen. Bussen går ungefär var 15:e minut under dagtid.
Buss 119 till Metro A
Om ditt hotell ligger nära tunnelbanelinje A (den gröna linjen) så är det bästa sättet att komma från flygplatsen att ta buss 119 och stiga av vid Nadrazi Veslavin. Här kan du byta till den gröna tunnelbanelinjen. Bussresan tar cirka 20 minuter, och tunnelbanan olika länge beroende på var du ska. Bussen går ofta - under dagtid ibland så ofta som var 3-4 minut.
Snabbast: Shuttlebuss från flygplatsen till centralstationen
Om ditt hotell ligger nära centralstationen i Prag är det snabbaste sättet att ta sig dit med AE Line, Airport Express Line. Denna buss går ungefär var 30:e minut och tar 40 minuter. Biljetter kostar 100 CZK, motsvarande 50 SEK. Biljetter köps av chauffören på bussen.
Med taxi från Prags flygplats till centrum
Det snabbaste sättet att komma direkt till ditt hotell är taxi. Det finns många bolag i Prag, men många är ökända för att de tar extra höga priser av turister eller på andra sätt luras. Därför är det bästa att hålla sig till de största bolagen, framförallt AAA taxi. Priset går efter taxameter och kostar runt 450-550 CZK (ca 225-275 SEK) per väg.
Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare